Uzlina, Murighiol

Sat traditional de pescari, este punctul de plecare al tuturor ambarcatiunilor spre zonele din Delta Dunarii. Aici se gaseste sediul birourilor Rezervatiei Deltei Dunarii si a Fundatiei Jacques Cousteau. O vizita ofera o lectie de istorie printre ruinele inca in curs de descoperire.

Sfantu Gheorghe

Situat in locul de varsare a bratului Dunarii cu acelasi nume in mare, un sat cu o puternica incarcatura istorica, pastreaza si astazi traditiile specifice zonei. Aici se afla cea mai lunga plaja neamenajata de pe coasta Marii Negre - 38 km. In apropiere se afla Dunele de nisip Saraturile si insula Sacalin.

Sulina

Oras-port situat la gura de varsare a bratului Sulina in Marea Neagra, este cel mai estic punct din Romania si din Europa Continentala. Este orasul cu cea mai joasa altitudine din tara, aflandu-se la numai 4 metri peste nivelul marii. Odata ajunsi aici, nu ratati Biserica Greaca Sf. Nicolae sau farul din centrul orasului.

Satul Crisan

Sat pescaresc la origine, este un punct de atractie pentru iubitorii de natura si aventuri in salbaticie. Crisan este un sat situat pe bratul Sulina, fiind cheia de acces spre cele mai importante rute turistice de-a lungul Dunarii: in zona de sud spre dunele Caraorman, Lacul Rosu si Puiu, iar in nord printre canalele Dunarii Vechi spre Mila 23 si Padurea Letea.

Mila 23

Localizata pe un cot al bratului Sulina, numit Dunarea Veche, localitatea Mila 23 este una dintre principalele asezari de lipoveni. Acesta este locul de unde pescarii au devenit campioni mondiali, dupa modelul Ivan Patzaichin. Este si punctul de plecare in tururile spre coloniile de pelicani din jurul lacurilor Matita, Lighianca, Rosca, insulele plutitoare si Stipoc-Chilia.

Chilia

Bratul care formeaza pe o distanta de 72 mile granita cu Ucraina, este o asezare istorica, initial colonie greaca, cunoscuta sub numele de Achillea. Risipite pe malurile sale, intalnim multe sate pescaresti precum Patlagean, Ceatalchioi, Pardina, Tatanir si Chilia Veche.

Periprava

In aval de Chilia Veche este ultima localitate deservita de navele de pasageri de pe bratul Chilia. La sud se afla Padurea Letea. Pana in 1977, Periprava a fost inchisoare si lagar de munca silnica. “0830 Periprava" era infricosatoarea adresa printre detinutii politici ai regimului Stalinist al lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Astazi, se pot vizita ruinele inchisorii si anexele.

Rezervari:

Numar Adulti

Numar Copii

Varsta Copii

Structura Cazare
HotelVile Tip A

Data sosire

Data plecare

Mesaj suplimentar

Prin completarea acestui formular imi dau acordul pentru preluarea datelor mele cu caracter personal colectate, avand in vedere obligativitatea prelucrarii lor, conform prevederilor legale in vigoare. Atat datele colectate obligatoriu, cat si celelalte oferite pe durata cazarii, nu vor face obiectul vanzarii sau transmiterii sub orice alta forma catre un tert neautorizat,decat raportarile efectuate catre diversele autoritati ale statului, conform legii.